Učenci 4. razreda so v petek, 21. 2. 2020, na tehniškem dnevu izdelali nočno lučko. Preberite, kaj so o dnevu povedali.

Lana: Danes mi je bilo zelo všeč, ko smo delali nočno lučko. Najboljše je bilo izdelovati škatlico. Ni mi bilo všeč takrat, ko mi je lučka nagajala. Imela sem se super.

Taja: Danes mi je bilo zelo všeč. Najbolj pa me je jezilo to, da se mi ni hotela prižgati, a sem vseeno uspela s pomočjo učiteljice. Ta dan si bom zapomnila, da sem uspela narediti nočno lučko.

Urška: Danes mi je bilo zelo lepo. Moja lučka mi je zelo všeč. Pri delu smo se igrali in to je bilo lepo. Posedli smo se lahko, kamor smo želeli. Seveda nam je kaj nagajalo, a to ni bil problem.

Tinkara J.: Meni je bilo vse zelo všeč. Najbolj zoprne so mi bile žice, ko smo jih morali zvezati na baterijo in takrat, ko smo baterijo dajali v škatlico.

Blaž: Mene ni nič jezilo. Čeprav nisem imel stvari, mi je bilo zelo lepo. Dela je bilo veliko. Moja lučka ni delovala, vendar bi, če bi zraven imel stvari.

Brina: Izdelovanje nočne lučke je lahko zelo težko, a če ne obupaš in slediš navodilom, ti lahko prav lepo uspe. Moja nočna lučka je delovala, a na koncu se je pokvarilo stikalo. Četudi je bilo težko, mi je na koncu uspelo. Na svoje delo sem zelo ponosna, želim si le, da bi stikalo ves čas delovalo.

Nik K. P.: Težko mi je bilo delati lučko, ampak sem se zabaval s prijatelji, ko smo izdelovali lučko, in to je najbolj pomembno. Morali smo stakniti skupaj žice, da je luč delala. Potem smo naredili hiško za luč. Ko sem mislil, da je konec, smo začeli okraševati.

Mateja: Bilo mi je všeč, ko smo delali senčilo in jezilo me je, ko smo delali podstavek za nočno lučko. Tega tehniškega dneva se bom spominjala. Rada imam tehniške dni.

Tadej: Na današnjem dnevu smo izdelali lučko. Delali smo jo 4 ure in pol. Po težkem dnevu smo odšli v OPB. Učiteljica nas je fotografirala in tako se je dan končal.

Jan: Zelo me je jezilo to, da se mi je velikokrat žica utrgala, zvila sponka, zmečkal papir. Ampak mi je bilo všeč, da sem na koncu uspel narediti to lučko. Pomagal sem tisti, ki so potrebovali pomoč. Bil sem zelo vesel ter klepetal s prijatelji.

Zala: Ta dan mi bo ostal v spominu. Veliko smo se veselili, tudi jezili, ko smo delali lučke. Moja prijateljica mi je stala ob strani, tudi jaz njej.

Tian: Nočno lučko, ki smo jo izdelovali, je bilo kar težko narediti. Spoznali smo, kako se dela z elektriko in žicami. Res je, da nekaterih stvari nisem znal gladko, zato so mi pomagali sošolci in učiteljica. Najbolj me je jezilo, ko nisem znal izdelati podstavka za lučko. Na koncu je lučka izpadla zelo dobro.

Katja: Najbolj všeč mi je bilo, ko smo delali z elektriko in ko smo le dokončali luč in se slikali. Pa tudi takrat, ko smo morali prepogibane dele lepiti. Bilo je enkratno.

Tinkara M.: Današnji dan mi je bil zelo všeč. O elektriki sem se naučila nekaj novega. Nočna svetilka mi bo v veliko pomoč in nikoli ne bom pozabila, kako sem v baterijo poskusila vtakniti žice. Najbolj sem se mučila z zgornjim delom svetila in povezavo za elektriko. Imeli smo se super. Tudi če nam kaj ni uspelo, nam je učiteljica priskočila na pomoč. Na koncu smo se z nočnimi lučkami slikali.

Tea: Bilo mi je zelo všeč. Ko mi kaj ni šlo od rok, mi je pomagala moja najboljša prijateljica Zala. Pri delu smo se veselili in tudi jezili.

Anže: Jezilo me je, ker je bilo težko v malo škatlico spraviti pokrov z lučko, žice in veliko baterijo. Veliko jih je manjkalo, a je bilo vseeno zabavno.