Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk – OŠ LA Grosuplje

V petek, 19. 11. 2021, smo tudi na naši PŠ Loka izvedli lep in poučen naravoslovni dan – Dan zdrave šole s slovenskim tradicionalnim zajtrkom.

Za začetek smo si ogledali  videoposnetek z veliko  in zanimivo čebelo, ki nam je razložila  pomembnost  zdravega zajtrka. Tak zajtrk smo potem tudi z veseljem pojedli: kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Dobili smo dovolj energije za naslednje dejavnosti.

Sledila je igrica Medved išče pestunjo, ki so jo zaigrali učenci našega dramskega krožka. Zelo nam je bila všeč.

Pred šolo smo pod vodstvom zborovodkinje Anje zapeli tudi pesem Čebelar in jo posneli. Še kasneje je odmevala, ko smo se podali na sprehod »Pod goro«: Čebelice, čebelice, saj moje ste prijateljice…     ČEBELICA KRANJSKA SIVKA          ČEBELICA KRANJSKA SIVKA             ČEBELICA KRANJSKA SIVKA

Spet smo postali lačni in sledila je zdrava malica. Komaj smo čakali na naš najljubši del: pripravo peciva in zdravega lončka. S skupnimi močmi smo vse hitro pripravili in komaj čakali, da to po kosilu tudi pojemo. A še prej smo si ogledali posnetek Zveze čebelarjev Slovenije, ki nas je podučil o življenju čebel in vrstah medu.

Ta dan je hitro minil, bil je res pester in zanimiv.