Učenci 1., 2. in 3. razreda PŠ Loka pri Žusmu so se tudi letošnje leto vključili v projekt Pasavček, kjer z različnimi dejavnostmi pridobivajo nova znanja o prometu.

V ponedeljek, 15. 10. 2023 je našo šolo obiskal policist Uroš in vse učence popeljal po okolici šole in ter jih učil varnega prečkanja ceste ter pravilnega obnašanja v prometu.

V ponedeljek, 23. 10. pa so učenci od 1. do 3. razreda imeli tehniški dan. Tudi ta dan je bil prometno naravnan in zelo zanimiv. Najprej so se pogovarjali o prometu in povedali s čim se  vozijo v šolo ter kje sedijo v avtomobilu. Ponovili so tudi kako poznajo prometne znake in jih razvrščali. Nato so spoznali Pasavčka in se hitro naučili njegovo pesmico Pasavček je moj prijatelj. Zapomnili so si njegovo pravilo, ki se glasi: Red je vedno pas pripet in to praktično prikazali v avtomobilu. Poizkusili so na kakšnem sedežu morajo sedeti in kako se pripašejo z varnostnim pasom. Nazadnje so opazovali promet v bližini šole in si beležili, če so vozniki pripeti z varnostnim pasom. Ugotovili so, da kar 2 voznika nista upoštevala prometnih pravil, saj v avtomobilu nista bila pripeta.

Ker se bliža mesec november in s tem tudi Martinovo, so tudi izrezovali rokice. Vanje so napisali in narisali prepovedi, ki opozarjajo, da vozniki pred vožnjo ne smejo piti alkohola. Te bodo na ta dan voznikom tudi podelili skupaj s knjižico, ki ima naslov: Alkohol? Starši lahko vplivamo.