V petek, 27. 10. 2017, je na OŠ v Gorici pri Slivnici potekal tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda.

Najprej smo se ob osmi uri vsi učenci naše šole zbrali v večnamenskem prostoru, kjer smo s krajšo proslavo obleležili dan reformacije in dan spomina na mrtve. Učenci so se predstavili z deklamacijo in pesmijo, razveselili pa so nas tudi z igranjem na kitaro in violino. Vseskozi pa nas je spremljala ubrana pesem združenega otroškega in mlajšega mladinskega pevskega zbora ter mladinskega pevskega zbora.

Nato so učenci rezredne stopnje nadaljevali s poukom, na predmetni stopnji pa je potekal tehniški dan v obliki različnih delavnic. Učenci so v manjših skupinah izdelovali večnamenske blazine iz cofkov, žepne grelce za roke, oblikovali so osnovo za adventni venček in šivali rožice za šale. Še posebej se je ustvarjalnost kazala v oblikovanju voščilnic, pri katerih so pokazali dobro mero natančnosti in vztrajnosti.

Učenci so ob koncu tehniškega dne povedali, da so ponosni na svoje izdelke in upajo, da bodo všeč tudi tistim, ki jih bodo kupili. Njihovo ustvarjalnost si lahko ogledate v galeriji.

Vsi ti kreativni izdelki učencev so, kot vsako leto, namenjeni prodaji na šolskem Miklavževem sejmu, ki bo letos potekal 30. novembra popoldan. Z nakupom drobnih izdelkov, s katerimi lahko svojim bližnjim polepšate praznike, boste prispevali v Šolski sklad OŠ Slivnica pri Celju.