V petek, 17. 11. 2017, se je naš naravoslovni dan začel z zdravim zajtrkom. Z užitkom smo jedli kruh z domačim maslom in medom, popili mleko in na koncu pojedli še domače jabolko.
Nato nas je obiskal čebelar Mirko Gobec. S seboj je prinesel panj, čebelarsko obleko, revije in še druge pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu. Njegova razlaga je bila poučna in zanimiva. Všeč nam je bilo, ko se je naša učiteljica Silva oblekla v čebelarsko obleko.
Tudi letos smo zapeli pesem Čebelar, tokrat ob spremljavi našega harmonikarja Aleksa Čavša iz 4. razreda, katerega posnetek si lahko ogledate tukaj.
Po snemanju smo šli v telovadnico, kjer smo se dobro razgibali z različnimi vajami.
Sledila je malica, za tem pa delo po razredih. Učenci 1. in 2. razreda so naredili sadno solato, učenci 3. in 5. razreda so spekli kokosove kroglice z marmelado, četrtošolci pa čokoladne in marmeladne navihančke. Vse te dobrote smo pojedli po kosilu.
Dan smo zaključili v podaljšanem bivanju, kjer smo nadaljevali z delom, in sicer smo naredili novo Shemo šolskega sadja in zelenjave, ki smo jo sicer že začeli pripravljati v jutranjem varstvu.